Skoči na glavno vsebino

Leta 1996 je Unesco 23. april razglasil za svetovni dan knjige. Čeprav se praznovanje knjige povezuje z datumi smrti Miguela de Cervantesa in Williama Shakespeara, ima 23. april tudi svetlejšo plat, saj si na ta dan v Kataloniji ob prazniku svetega Jurija že več desetletij podarjajo cvet in knjigo.

Danes praznujejo milijoni ljudi, ki se za zavedajo moči literature. Tudi na naši šoli vsako leto obeležimo svetovni dan knjige, ki se zvečer nadaljuje z Nočjo knjige.

Danes smo v sodelovanju z OŠ Ob Dravinji pripravili bralni maraton, in sicer med 14.00 in 16.00. Veseli bomo, če se nam, s knjigo, ki jo vzamete z vaše knjižne police, pridružite na povezavi:
https://meet.google.com/eff-cjbk-fnv.

Zvečer pa bomo Noč knjige tradicionalno praznovali z zlatimi bralci, torej tistimi devetošolci, ki so vseh devet let opravili bralno značko. Čestitamo!

Ob tej priložnosti objavljamo poglavje iz knjige Kaj je to življenje, ki jo je v času šole na daljavo spisala devetošolka Deja Ilovšek in pošiljamo pesniški pozdrav predsednika Društva Bralna značka Marka Kravosa.

Marko Kravos_ POSLANICA BRALNI ZNAČKI – 9. del

Na branje!

 

 

 

Dostopnost
//