Skoči na glavno vsebino

Drage učenke in učenci,

v ponedeljek, 9. 11. 2020, bomo pričeli s poukom na daljavo. Kako dolgo bo tako, ne vemo, upam pa, da se čim prej vidimo.

Do takrat pa pričakujem, da boste redno sledili učnim obveznostim in uspešno opravljali naloge, ki vam jih bodo učitelji nalagali v eUčilnice. Verjamem, da ste v uporabi eUčilnic vešči, učencem 1. triade bodo morali pomagati starši ali starejši bratje in sestre. V primeru težav se obrnite na učitelje ali na tajništvo šole.

Imejte v mislih, da je šolanje na daljavo prav tako obvezno, kot šolanje v šoli. Pomembno je, da delate sproti, da se vam ne bo nabralo preveč snovi. Izvajale se bodo vse ure pouka, torej tudi izbirni predmeti ter dodatni in dopolnilni pouk. Sledite urnikom v eUčilnici, udeležujte se videokonferenc in sodelujte v komunikaciji z učitelji in sošolci, a hkrati ne pozabite na gibanje na svežem zraku.

Verjetno vam bo po dolgih počitnicah težko pričeti z delom, a ne odlašajte in se s ponedeljkom lotite stvari, ki vam jih bodo do nedelje učitelji posredovali preko eUčilnic.

Snov bo naložena v eUčilnicah en dan prej, med 15. in 19. uro. Tako si lahko že zvečer nekatere stvari naložite na vaš računalnik in boste zjutraj lahko nemoteno delali, četudi se zgodi, da eUčilnice zaradi preobremenitve ne bodo delovale.

V teh časih je še kako pomembna pozitivna komunikacija in medsebojna pomoč. Pomagajte si med seboj in se spodbujajte. Če boste potrebovali pogovor, vam je na voljo svetovalna služba. Do vseh povezav lahko dostopate preko spletne strani šole.

Želim vam lep vikend in uspešen začetek pouka po počitnicah.

Darja Ravnik

Dostopnost
//