Skoči na glavno vsebino

Tudi letos naša šola z različnimi dejavnostmi bogati Teden vseživljenjskega učenja. Pripravili smo že špansko pravljico za drugošolce, delavnico Brez norih idej, ni napredka, družili smo se z Boštjanom Gorencom – Pižamo, potovali v Verono in se imeli zelo lepo s psičko Kity.

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) se je uveljavil kot vseslovenska prireditev, ki povezuje raznovrstne izvajalce izobraževanja in učenja ter udeležence vseh generacij, s tem pa omogoča uveljavljanje koncepta in prakse vseživljenjskega učenja v naši družbi.
Je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim opozarjajo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Vsi, ki projekt soustvarjajo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevajo k udejanjanju slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’.TVU je član mednarodnega gibanja festivalov učenja. Več v osebni izkaznici projekta.
Letos prirejajo festival učenja triindvajsetič, in sicer med 11. in 20. majem(osrednji, ožji termin), oziroma med 11. majem in 30. junijem (razširjeni termin), ko je najširši javnosti, pa tudi izbranim ciljnim skupinam, po vsej državi brezplačno na voljo na tisoče izobraževalnih, informativno-svetovalnih, kulturnih in drugih dogodkov.

http://tvu.acs.si/predstavitev/

 

Dostopnost
//