Skoči na glavno vsebino

Kljub »čudnim« časom nam je uspelo izpeljati 1. noč branja v tem šolskem letu. Pa ne le izpeljati, zelo nam je »ratala«.
Začeli smo z medgeneracijski branjem, kjer so se devetošolcem pridružile prostovoljke Društva prijateljev mladine Slovenske Konjice in gimnazijci, nekdanji učenci naše šole ter zlati bralci. Dogodek sta glasbeno obarvali tretješolki Lina Furman in Zoja Podgoršek. Letos bomo v medgeneracijskem bralnem projektu brali knjigi Gorana Vojnovića Jugoslavija, moja dežela in Sanje o belem štrpedu Marjane Moškrič.
Novičko o našem 1. bralnem srečanju si lahko preberete tudi na spletni strani Društva Bralne značke Slovenije – ZPMS:
https://www.bralnaznacka.si/sl/medgeneracijsko-branje/

Po slastni večerji sta se nam pridružili Tonja Jelen, pesnica, literarna urednica in kritičarka ter prevajalka iz nemščine in švedščine Alexandra Natalie Zaleznik. Po uvodni predstavitvi in pogovoru sta izvedli odlični delavnici.

Noč je v trenutku postala jutro, kjer je devetošolce razmigal učitelj Brane Vodopivec, nato pa so v njihovo družbo prišle kosmatinke Društva Tačke pomagačke z njihovimi vodnicami. Lava, Brina in Kity so učence navdušile, vodnice, med njimi tudi naša Mateja Slapnik, pa so jim pripravile odlično predstavitev in zanimiva vprašanja.

Ponovno smo se imeli odlično in komaj čakamo naslednjo Noč branja.

Dostopnost
//