Skoči na glavno vsebino

V času ukrepov, povezanih s Covid-19, so se ustavile tudi določene aktivnosti evropskih projektov. Dejavnosti na lokalni ravni so potekale nemoteno, mobilnosti k partnerskim organizacijam pa so bile zamrznjene.

Ob sproščanju ukrepov so bile aktivirane tudi prve mobilnosti. Junija 2021 so se trije strokovni delavci udeležili mobilnosti v Španiji. V začetku šolskega leta se je s koordinatorskim sestankom v Španiji začel nov projekt, imenovan Sciencing Europe. Projekt Sciencing Europe je bil s strani španske nacionalne agencije najbolje ocenjen projekt v svoji kategoriji. Glavne teme projekta so zelena tehnologija, uporaba IKT in delo z učenci s posebnimi potrebami. Partnerji prihajajo iz Španije, Latvije, Litve, Srbije, Nemčije in Slovenije.

V mesecu februarju je OŠ Pod goro v Slovenskih Konjicah gostila partnerske države. Pripravili so pet dnevni strukturirani tečaj za učitelje. Udeleženci so na OŠ V parku spoznali različne metode dela z učenci s posebnimi potrebami. Na OŠ Špitalič so spoznali učenje v naravi. Na matični šoli so jim bile predstavljene metode dela z uporabo IKT, vključevanje psa pri pouku, izvajanje individualnih ur, prav tako pa so opravili večje število hospitacijskih ur pri različnih predmetih.

Program je vključeval predstavitev naravnih, kulturnih in turističnih znamenitosti mesta in okolice.

Udeleženci so bili navdušeni nad videnim in se veselijo nadaljnjega sodelovanja.

Dostopnost
//