Skoči na glavno vsebino

Učenci, ki obiskujejo izbirni predmet Likovno snovanje 1 in 2, so z učiteljico Andrejo Blimen Majcen v dveh zaporednih vikendih v aprilu izvedli likovne delavnice  na OŠ Špitalič. Tja so se odpravili peš čez Konjiško goro, kjer so tudi prespali. Družbo so jim delali terapevtska psička Kity, učiteljica Mateja Slapnik in učenci 4. a in b razreda.
LS 1 so izdelovali plakat za Konjiški maraton pod naslovom Tečemo, LS 2 pa so delali barvno grafiko na temo ogrožene živali Madagaskarja.
Spoznali so tudi različne igre, ki jih lahko izvajamo z risanjem in se pri tem zabavali. Ob izbranih fotografijah različnih živali tega sveta so razmišljali o tem, zakaj so izbrali prav tisto žival, kakšna je podobnost z njimi samimi, kakšne lastnosti ima žival, ki jim je všeč … V petek zvečer so se družili s četrtošolci in skupaj z njimi skupinsko risali Kity, igrali družabne igre, se pogovarjali, zabavali … Z delom so nadaljevali tudi v soboto dopoldan..

RAZMIŠLJANJA UČENCEV:

Najbolj všeč mi je bilo, da smo imeli različne dejavnosti in smo se lahko družili pred spanjem. Smešno mi je bilo, ko smo risali različne predmete, živali.
Nikola

V Špitaliču mi je bilo super. Bilo je zelo zabavno, smešno, igrivo, »kul«.
Tjaša

Bilo je v redu. Najbolj fajn je bilo, ko smo se zvečer igrali igro. Naslednjič bi lahko ostali več dni.
Pia

V redu se mi je zdela hrana, zanimive aktivnosti. Pogrešala sem druženje s Kity. Sobe so bile lepe, udobne, lahko bi šli kasneje spat. Prosti čas je bil fajn, ampak bi ga moralo biti več. Vreme ni bilo najboljše. »Povštri« so bili neudobni!
Neja

V Špitaliču mi je bilo super. Komaj sem čakala, da bomo šli. Všeč mi je bilo zvečer, ko smo risali in pa tudi grafiko je bilo zanimivo delati. Naslednjič bi lahko šli risati Žičko kartuzijo.
Sara

Najbolj všeč mi je bilo spanje in »tota« zadnja stvar, ko smo jo naredili (grafika). Hrana mi ni bila najbolj všeč.
Admir

Fajn mi je bilo vse, razen to, da smo bili brez telefona in nismo šli ven (slabo vreme). Ampak bilo je zabavno, veliko smo se smejali in se družili. Hvala za vse.
Artesa

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo morali risati z zaprtimi očmi. Ni mi bilo všeč, da nismo šli ven in nismo gledali filmov.
Almira

Bilo je zelo zabavno. Všeč mi je bilo, ko sva dva prijela isti svinčnik in skupaj risala vsak svojo stvar. »Povštri« so bili zelo neudobni.
Mia

Bilo je v redu. Mogoče bi za več dni prespali, hodili ven. Da bi bili samo mi in ne mlajši. Bilo je zabavno. Všeč mi je bilo, ko sta po dva držala isti svinčnik in smo risali. Povštri so bili neudobni.
Eli

Dostopnost
//