Skoči na glavno vsebino

Košarkarji naše šole so 4. mesto na šolskem državnem tekmovanju nadgradili na šolskem državnem tekmovanju v košarki 3 na 3, kjer so osvojili 2. mesto.
Na področnem tekmovanju so se zelo izkazali in se z enim samim porazom v finalu proti ekipi iz Laškega kot drugi uvrstili na finalni turnir v Kranju. Tam se je merilo najboljših 16 ekip v državi, ki so bile razdeljene v štiri skupine.
Naši fantje so se v skupini pomerili z OŠ Center iz Novega mesta (poraz 10:9), OŠ Valentina Vodnika iz Ljubljane (zmaga 14:9) in OŠ Kobarid (zmaga 17:13). Zaradi največjega števila doseženih košev so v skupini zasedli prvo mesto in si tako zagotovili nekoliko lažji razpored v izločilnih bojih. V četrtfinalu so se pomerili z OŠ Podčetrtek. Kljub temu, da so ekipo na področnem tekmovanju že premagali, so se naši fantje morali zelo potruditi. Iz že izgubljenega položaja so si v zadnjih sekundah s trojko izborili podaljšek, tam pa z novo trojko tudi napredovanje v polfinale (zmaga 16:14). Polfinalno tekmo z OŠ Brežice so fantje odigrali odlično in celo tekmo nadzorovali igro in rezultat (zmaga 15:13). V finalu pa je sledila tekma s šolskimi državnimi prvaki OŠ Pivka. Tekmo so bolje začeli nasprotniki in povedli, vendar pa so Konjičani prevzeli pobudo in pripravili preobrat. Ko je izgledalo, da imajo vse pod nadzorom, pa je najvišji igralec nasprotne ekipe srečno zadel dve zaporedni trojki in spet prinesel prednost nasprotni ekipi. Odziv ekipe za prejeti trojki ni bil pravi, tako da je prednost do konca tekme narasla na 4 koše. Kljub porazu pa so se lahko veselili pokala za drugo mesto.
Šolo so pod trenerskim vodstvom učitelja Braneta Vodopivca zastopali Taij Pesjak, Luka Benič, Tjaš Černec in Žak Tit Hlastec. Čestitamo za izjemen uspeh!

Dostopnost
//