Skoči na glavno vsebino

Ekipa se je v soboto, 13. 4. 2024, odpravila na svetovno prvenstvo v Houston v ZDA.

Prvi dan so0 odpravili proti letališču v Benetkah, od koder so preko Munchna leteli v Houston. Sledila je nastanitev v hotelu v bližini centra mesta.

Drugi dan smo se z metrojem odpeljali do kongresnega centra, kjer je potekalo tekmovanje in si ogledali center mesta. Ob vrnitvi nazaj smo se osvežili v bazenu.

V ponedeljek smo si ogledali NASA center in se razvedrili v zabaviščnem parku.

Živalski vrt smo si ogledali v torek.

V sredo pa se je uradno začelo svetovno prvenstvo. Opravili smo registracijo in si pripravili naše predstavitveno mesto. Ogledali smo si areno, kjer je potekala robotska tekma in ostale prostore kongresnega centra.

Prvi uradni treningi so se odvijali v četrtek. Opravili smo tudi fotografiranje za naše podpornike. Na našem predstavitvenem mestu pa smo skozi dan predstavljali naše delo. Ogledali smo si tudi prostore drugih FIRSTovih tekmovanj FIRST TECH in FIRST Robotics Competition.

V petek smo imeli vse tri uradne robotske tekme in vse intervjuje, ki smo jih opravili z odliko. S tem je bil končan uraden tekmovalni del. Na koncu dneva smo pospravili naš pit in se odpravili na zaslužen počitek.

V soboto smo se udeležili posebnega robotskega izziva, v katerem nam je uspelo skozi kvalifikacije in polfinali priti vse do finale, kjer je nastopilo 6 najboljših ekip.

Za vrhunec našega super potovanja pa ogled gasilske postaje Houston Fire Department Station 33. Gasilci so nam pripravili predstavitev postaje, opreme in prostorov! Čudovit zaključek našega inovativnega projekta!

Dostopnost
//