Skoči na glavno vsebino

Projekta Mirno morje sta se letos z naše šole udeležili dve učenki 8. razreda in štirje učenci s podružnice V parku.

Iz Kaštele pri Splitu so izpluli do bližnjih otokov in zalivov, do Brača in Hvara. Na jadrnici so bivali skupaj z OŠ Ljudski vrt Ptuj. Za varnost otrok in spremljevalcev sta skrbela dva skiperja.

Denar za edinstveno izkušnjo so prispevali donatorji, zato v imenu učencev in učiteljic velik hvala Lions klubu Slovenske Konjice! Hvala tudi zavodu Mirno morje za organizacijo tako prijetnega in vzpodbudnega projekta.

Mirno morje je evropski socialno-pedagoški projekt, kjer sodelujejo otroci iz različnih držav, med njimi tudi iz Slovenije, Avstrije, Nemčije in Hrvaške. Namenjen je otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih okolij, otroških in mladinskih domov ter ustanov za otroke z motnjami v telesnem in duševnem razvoju. Iz Slovenije vsako leto prihaja okoli 150 udeležencev, vseh udeležencev,  ki so nameščeni na 100 plovil, pa je okoli 1000.

Življenje na jadrnici omogoča intenzivno socialno učenje. Otroci pridobivajo nova, drugačna znanja. Morje, omejen prostor na jadrnici in posadka, zahtevajo medsebojno skrb in sodelovanje vseh članov. Mladostniki se učijo prevzemanja odgovornosti zase in za druge, skupinskega dela in socialnih veščin.

Dostopnost
//