Skoči na glavno vsebino

Na 100. rojstni dan velikega pesnika, urednika in prevajalca Ivana Minattija se je starostnikom in učencem na branju Minattijeve poezije v Lambrechtovem domu pridružila tudi gospa predsednica države Nataša Pirc Musar.

V lepem, sproščenem vzdušju, prežetem s ponosom ob visokem obisku, tako pri mladih kot pri starejših, smo glasno brali in recitirali pesmi, peli, se spominjali preteklosti in prisluhnili modrostim predsednice in stanovalk. Z nami je brala celo stoletnica. Tudi zapeli smo.

Učence je predsednica presenetila s svojo dostopnostjo in preprostostjo, zapomnili si bodo njeno razlago enakosti in enakopravnosti, navdušenosti nad njihovo izbiro poklicev in da ji je Tone Pavček zelo ljub pesnik.

Na šoli dobrih 6 let sodelujemo v Medgeneracijskem bralnem projektu, ki poteka pod okriljem Društva Bralna značka Slovenije.

Brali smo že z učitelji, starši, gimnazijci, prostovoljkami Društva prijateljev mladine, pred slabima dvema letoma pa smo začeli brati s stanovalci Lambrechtovega doma. Tam smo tudi že trikrat prespali.

Foto: Anže Petek

Dostopnost
//