Skoči na glavno vsebino

ISKANJE STROKOVNJAKOV IZ TEGA PODROČJA

Po odločitvi smo poiskali veliko strokovnjakov, ki so nam pomagali pri razvoju projekta.

Fakulteta za računalništvo in informatiko v Mariboru

Ogledali smo si RTV studio Medijskih komunikacij in spoznali vloge in način dela v medijski produkciji, nato pa na delavnici montaže izdelali kratek video z uporabo namenske programske opreme. Obisk smo nadaljevali na Inštitutu za močnostno elektrotehniko. Ogledali smo si delovanje elektroenergetskega sistema Slovenije ter novega laboratorija za pametna omrežja.

Radio Rogla

Obiskali smo Radio Rogla – kjer smo spoznali urejanje zvočnih učinkov in delovanje radia. Spozanli smo različne poklice na radiu. Spoznali smo uporabo gimbala za snemanje videev z telefonom. Pokazali so nam, kako pomembno je sodelovanje radia na socialnih omrežjih in kako s tem upravljajo.

Koncert 20. letnica Gimnazije

Na 20 obletnici gimnazije smo si ogledali tehnologijo, ki jo uporabljajo na koncertih. Mešalne mize, upravljanje zvoka, projekcije, luči. Uporaba učinkov. Namestitev strojne opreme. Ogledali smo si delo tonskega mojstra in vodja predstave.

Gimnazija Slovenske Konjice

Obiskali smo Gimnazijo SK, kjer nam je strokovnjak Jernej Kamenšek pokazal VR tehnologijo in nam pripravil delavnico v ustvarjanju virtualnega sveta. Posodili so nam VR očala.

Festival novomedijske kulture SPECULUM ARTIUM

Obiskali smo festival novomedijske kulture SPECULUM ARTIUM v Trbovlju, kjer so nam strokovnjaki pokazali povezovanje umetnosti z tehnologijo.

Tehnološki park Celje

Ogledali smo si Tehnološki park v Celju. Strokovnjaki so nam pokazali uporabo VR tehnologije in druge zanimive tehnologije. Pripravili so nam robotsko delavnico.

Srednješolski center Zreče

Na Srednješolskem centru v Zrečah smo imeli VR delavnico, kjer smo varili v virtualnem svetu.

Kulturni dom Slovenske Konjice

Obiskali smo Kulturni dom Slovenske Konjice, kjer si si ogledali delo tehničnega osebja za upravljanje projekcij, vizualnih in zvočnih učinkov.

Razstava sodobne tehnologije v Ljubljani

V Ljubljani smo si ogledali razstavo sodobne tehnologije v Cankarjevem domu. Spoznali smo različne robote, virtualno in obogateno resnično.

Ogled muzeja zgodovine Castila-La Mancha

Ogledali smo si virtualni sprehod po muzeju zgodovine v Španiji.

Mladinski center Dravinjske doline

Obiskali smo Mladinski center Dravinjske doline, kjer smo si ogledali opremo. Predstavili so nam delo in nam pomagali pri snemanju filma. Sodelovali smo s strokovnjaki Miha Slapnik, Klara in Mija.

Učitelj računalništva

Učitelj računalništva nam je pokazal ustvarjanje interaktivnih VR vsebin v programu Thinglink.

Dostopnost
//