Skoči na glavno vsebino

Teden umetnosti pod naslovom » Jaz, ti, mi!«, ki je potekal od 20. do 27. maja, smo na šoli obeležili na različne načine.

Povezali smo se z Mladinskim centrom Dravinjske doline, kjer so za naše učence pripravili multimedijsko delavnico. Učenci so spoznali osnove ustvarjanja filma in tudi sami posneli kratek film. Bili so glavni igralci, ki so se predstavili s svojim imenom in s svojo dobro lastnostjo ali »super močjo«. V postprodukciji bodo mentorji ustvarili primerna ozadja za vsakega od njih in celoten razred. Film bodo lahko uporabili za predstavitev razreda na šolski spletni strani, devetošolci pa za valeto.

Na šolo smo povabili tudi arhitekta Erika Vodenika, ki je učencem poskušal približati kreativno arhitekturno načrtovalsko prakso. Tudi sami so se preizkusili v arhitekturnem ustvarjanju. Izdelali so majhno maketo hišice iz stiropora, bucik, tršega barvnega papirja, prosojne folije in papirja. Na koncu so z izdelanimi hišicami sestavili majhno naselje za trajnostno in cenovno dostopno bivanje.

Učence 4. in 5. razredov pa je obiskal študent računalništva, ki jim je predstavil poklic programerja. Razložil in pokazal jim je prednosti in slabosti umetne inteligence.

Dostopnost
//