Skoči na glavno vsebino

Med 26. januarjem in 1. februarjem smo na šoli v sklopu programa Erasmus + gostili 14 učiteljev in 13 učencev iz Španije, Nemčije in Italije. Dvoletni projekt nosi naslov Evropa programira. Tema projekta je programiranje in uporaba IKT tehnologije. Sodelujoče šole pripravijo enotedenske aktivnosti in predstavijo znanje, ki ga na šoli že imajo. Tako udeleženci izmenjajo strokovno znanje, prikažejo dobre prakse in pridobivajo kompetence.

PRIDOBITEV NOVIH ZNANJ IN SPRETNOSTI
Gostujoči učenci so spoznali Thinglink, Pinnacle, Lego Mindstorms, Micro:bit, aplikacijo za geocaching, virtualno in obogateno resničnost, 360 stopinjsko foto in video obdelavo. Risali so s 3D pisalom, preizkusili aktivna tla, x-box, robotiko in izdelali hologram. Poleg teh aktivnosti so učenci, tako gostje kot gostitelji, na šoli prespali in se med seboj še bolj povezali. Med enotedenskim bivanjem so obiskali tudi Nordung center v Vitanju, v Ljubljani pa so bili na Fakulteti za računalništvo in informatiko ter na Inštitutu Jožef Stefan, učenci pa so uživali še v Muzeju iluzij.
Za gostujoče učitelje so pripravili različna izobraževanja, bili so prisotni pri pouku, navdušili so jih primeri dobre prakse, kot so vključevanje terapevtskega psa v pouk, medpredmetno povezovanje in formativno spremljanje ter uporaba tablice pri športu.
Upravičeno zadovoljna je ravnateljica Darja Ravnik: »Ponosna sem na naše učence in učitelje, saj so bili ob dodatni količini dela fleksibilni, odzivni in pripravljeni pomagati. Vzdušje in prijaznost so pohvalili tudi gostujoči učitelji, ki so izpostavili odlično organizacijo, kvaliteto izobraževanj, urejenost šole in pozitivno klimo. Naši učitelji so jim brez zadrege odprli vrata učilnic, pokazali svoje delo ter goste navdušili. Naši učenci so sprejeli otroke v svoje družine, se pogovarjali v angleščini in skrbeli za njihovo dobro počutje, tako v šoli kot doma. Učenci so med seboj postali prijatelji in premagali strah pred neznanim. Koordinator iz Španije je povedal, da so naši učenci prihodnost. S takšnimi projekti jim krepimo zavest, da so del Evropske unije in da so v drugih državah ljudje, ki kljub drugačnemu jeziku in kulturi, lahko postanejo dobri prijatelji.«

INTERAKTIVNI VODIČ PO MESTU CVETJA IN VINA
Koordinator projekta Dominik Trstenjak je izdelal tudi interaktivni vodič po Slovenskih Konjicah, ki ga bodo na domačem TIC-u uporabljali tako krajani kot turisti, ki bodo obiskali Slovenske Konjice.

Dostopnost
//