Skoči na glavno vsebino

pokal

Učenci štirih osnovnih šol – treh iz konjiške občine in ene iz zreške, smo se včeraj na stadionu v Slovenskih Konjicah pomerili na tradicionalni atletski olimpijadi. Skupne zmage in velikega prehodnega pokala smo se tokrat na ves glas razveselili učenci naše šole. Glasno je navijala tudi naša ravnateljica Darja Ravnik: “Bila je zelo tesna tekma, tako da do konca nismo vedeli, kdo bo dobil prehodni pokal. Sem pa zelo vesela, ker se kaže, da se učenci vedno bolj trudijo, da si želijo uspeha in da je ta atletska olimpijada za njih zelo pozitivna.”
Na 11. izvedbi atletske olimpijade, ki jo organizira Konjiška atletska šola, se je prvič zgodilo, da sta prvouvrščeni šoli zbrali povsem enako število točk. O zmagovalcu je tako odločalo število doseženih rekordov tekmovanja – edinega je na 1.000 metrov dosegel naš devetošolec Klemen Venko. In tako bo prehodni pokal leto dni spet domoval na naši šoli.
Več o tekmovanju tudi na povezavi:  http://novice.si/page/konjisko-atletsko-olimpijado-odlocil-edini-rekord-daljse-foto/

 

 

 

Dostopnost
//