Skoči na glavno vsebino

Verjetno ste že včeraj slišali, da pokal atletske olimpijade ne pripada nam, ampak OŠ Ob Dravinji. Žal je tako, da se napake zgodijo. Dela jih vsak izmed nas in prav je, da jih znamo odpuščati, saj ko jo naredimo mi, je prav tako dobro, če so nam odpuščene, hkrati pa so nam v poduk, da bomo naslednjič bolj pazljivi in bomo delali boljše.
Prišlo je do napake pri izračunu rezultatov. Kljub temu pa je neizpodbitno dejstvo, da ste se tekmovalci borili s srcem, da ste dali vse od sebe in si zaslužite vso spoštovanje ter priznanje. Vendar je prav, da se stvari dela pošteno in se krivica, ki se je zgodila OŠ Ob Dravinji, popravi. Iz tega še vedno lahko odidemo kot zmagovalci, kot ljudje, ki spoštujejo pravila in si želijo pravičen svet. Lahko si samo želimo, da ko se bo šoli, meni ali vam zgodila krivica, da bo takrat na drugi strani nekdo, ki bo deloval pošteno in bo želel krivico popraviti, tako kot smo sedaj storili mi.
Zato lahko ponosno dvignemo glavo, saj s svojim priznanjem dokazujemo, da imamo vrline, kot so poštenje in odpuščanje ter da bomo v prihodnosti znali sooblikovati svet, ki bo pravičen, dober in lep. Ponosna sem na vas, ste izjemni, enkratni in neponovljivi in za to ne potrebujete pokala. Naslednje leto se bomo olimpijade udeležili odločno, pripravljeni, borbeni, hkrati pa naravnani v športnem duhu.
Ne bodite žalostni, naredili smo nekaj dobrega, kar nas dela boljše in večje. Pridobili ste dragoceno izkušnjo in verjemite, da je zato na svetu več pravice in dobrih ljudi.

Želim vam uspešen dan in lep vikend.
Ravnateljica Darja Ravnik

Ekipa KAŠ:
“Dragi učenci, mladi atleti, ljubitelji športa in zvesti navijači!
Kakor ste najbrž že slišali, se je na 11. Atletski olimpijadi zgodila napaka. Napaka se je pripetila pri seštevanju točk in zato smo razglasili napačnega zmagovalca. Prejemnik Velikega prehodnega pokala in zmagovalec 11. Atletske olimpijade je torej OŠ Ob Dravinji.
Ekipa KAŠ – organizatorji Atletske olimpijade se za nastalo situacijo vsem tekmovalcem in navijačem iskreno opravičujemo.
Zavedamo se, da nobeno opravičilo ne more spremeniti tega, kar se nam je pripetilo. Želimo si, da bi lahko čas zavrteli nazaj in pravega zmagovalca slavnostno razglasili na samem dogodku. OŠ Ob Dravinji torej na tem mestu izrekamo iskrene čestitke.
Tekmovalcem in navijačem vseh šol pa sporočamo, da srčno upamo, da zaradi nastale situacije ne boste prenehali verjeti v športnega duha, saj sta zmaga in poraz sestavni del – tako športa kot življenja.”

 

 

Dostopnost
//