Skoči na glavno vsebino

Na slavnostni prireditvi smo podelili priznanja in nagrade najuspešnejšim učenkam in učencem v tem šolskem letu, ki so dosegli srebrna in zlata priznanja. Ti so se udeleževali različnih tekmovanj v znanju, na kulturnem področju, na različnih natečajih, v športu in izvenšolskih dejavnostih.

zlati in srebrni – kopija

Kaj pomeni biti dober?

Kaj pomeni biti boljši?

Kaj pomeni biti najboljši?

Odgovor na vsa tri vprašanja je enak: To pomeni, da se trudiš, da si želiš in da hočeš. Kadar si dober, opravljaš tisto, kar moraš, razmišljaš, kaj lahko narediš boljše, kaj lahko popraviš in takrat si lahko boljši.

Veliko ljudi tekmuje z drugimi in želi biti boljši od drugih ljudi, resnica pa je, da so najboljši samo tisti, ki tekmujejo sami s seboj. Tisti, ki se ne primerjajo z drugimi, ampak vsakič želijo preseči sebe. Samo tako lahko napreduješ, področje napredka je stvar posameznika. To je lahko šport, znanje, lahko je dobrodelnost, srčnost ali prijaznost. To, da si boljši ali najboljši, nima vrednosti, če s tem ne napreduješ sam ali ne koristiš družbi.

Tudi v tem šolskem letu je kar nekaj takih učencev, ki ste trudili, saj ste si želeli uspeti, pa tudi tistih, ki ste se presegli. Za vse rezultate vam čestitam in vam še naprej želim vztrajnosti.

Vsem vam, dragi učenci, polagam na srce:

Če želite biti dobri in najboljši, če želite, da ste cenjeni in spoštovani, morate delati trdo, pošteno, predvsem pa morate spoštovati sebe in verjeti vase. Če se ne cenite, ne boste mogli ceniti drugih in drugi ne bodo cenili vas. In takrat ne boste mogli tekmovati sami s seboj, ampak se boste primerjali z drugimi in se boste na koncu počutili slabo. Zato naj vsak posameznik misli dobro, dela dobro in verjame v dobro.

Takrat bodo uspehi prišli, takrat se bodo pokazale resnične kvalitete in takrat boste sooblikovali boljši svet.

Vaša ravnateljica Darja Ravnik

 

Dostopnost
//