Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 21. septembra 2017, smo imeli učenci 6. razredov športni dan. Odšli smo po poti Oplotniškega vintgarja. Vso pot smo hodili ob reki v neokrnjeni naravi. Z nami je bila vodička, ki nam je pot še podrobneje predstavila.  Med hojo smo poslušali bučanje reke. Po dobri uri hoje smo se ustavili in imeli čas za malico.  Siti  smo nadaljevali pot.  Šli smo po zelo ozki stezi, ki jo je močno zamakala reka. Z malo mokrimi čevlji smo prečkali most prijateljstva.
Nadaljevali smo po cesti proti Cezlaku. Tam nas je prijazno sprejela gospa Angela. Povabila nas je na ogled videa, na katerem je bila predstavljena zgodovina Cezlaka – njegov nastanek. Nato je spregovorila nekaj besed. Prijazno smo se poslovili in odšli naprej proti kamnolomu. Tam nas je pričakal gospod. Na kratko je predstavil kamnolom in povedal nekaj o vozilih, ki jih uporabljajo pri delu. Povabil nas je v delavnico, kjer smo lahko videli, kako režejo plošče iz kamna. Odšli smo še v proizvodnjo, kjer smo si ogledali že skoraj dokončan izdelek. Čas je hitro mineval. Počasi smo odšli proti avtobusu. Polni novih izkušenj smo se odpeljali nazaj v šolo.
Urška Lenart, 6. b

sportni dan – kopija

Iz Bistriškega vintgarja smo se peš odpravili do Cezlaka. Tam nam je gospa Marija Perkič predstavila zgodovino prvega kamnoloma v Sloveniji. Po predstavitvi smo odšli do avtobusov, ki so nas odpeljali nazaj v šolo. Imeli smo se zelo lepo. Videli smo veliko naravnih lepot. Veliko smo se smejali, predvsem pa smo se razgibali.
Alja Kukovič in Katarina Jurač, 6. c

cezlak – kopija

Dostopnost
//